Голмайсторът на Интер Мауро Икарди призна, че е получавал оферти да играе за националните отбори на Испания и Италия, но въпреки това е избрал да защитава цветовете на родината си Аржентина. Той не е повикан за предстоящите контроли на "гаучосите" срещу Италия на 23 март и Испания на 27 март.

„Имах възможност да играя за националния тим на Италия до 21 години, когато бях в Сампдория. Имах шанс да облека и екипа на Испания. От тяхната федерация се обадиха на баща ми, но винаги съм искал да защитавам честта на Аржентина. Беше трудно, но постигнах целта си”, заяви Икарди пред Undici.

„Реших да продължа кариерата си в Италия, защото бях убеден, че може да се справя по-добре, отколкото в Испания. В Барселона не беше лесно. В Самдория веднага ми дадоха възможност да се изявя на високо ниво”, продължава роденият в Росарио футболист, който едва 15-годишен влиза в Ла Масия. Аржентинецът напуска школата на Барелона през 2011 година и подписва със Сампдория, а два сезона по-късно преминава в Интер и има вече 103 гола в Калчото.

„Виждам се на 30 години част от отбора на Интер. Искам да извървя дългия път с Интер и да спечеля много трофеи. Мечтата ми е да играя с най-добрите футболисти в света в Интер. Говоря за Меси, но той е свързан с Барселона и е невъзможен сън да играе в Интер”, завърши Икарди, който е щастлив в Милано заедно със съпругата си и петте им деца.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"