Бившият футболист на Дунав Карлос Жатоба може да струва на Спортинг (Лисабон) 1,5 милиона евро, ако се появи само в един официален мач на първия отбор на тима, пише „Корейо да Маня“. Според португалското издание трансферът на халфа от русенския тим при „лисабонските лъвове“ е един от най-странните в местния футбол. Твърди се, че става дума за измама с 45 милиона евро, но българският клуб няма никаква вина по случая.

През лятото 23-годишният бразилец беше привлечен в Лисабон от бившия вече президент на Спортинг Бруно де Карвальо точно в след размириците в клуба и атаките на феновете срещу играчите. „Лъвовете“ платиха 100 000 евро на Дунав за правата на Жатоба, който трябваше да играе за младежкия тим на „зелено-белите“ до 23 години. В договора фигурира странна клауза, че Спортинг ще трябва да плати 1,5 милиона евро на агенцията „Футглобо“, ако халфът изиграе поне един мач за първия тим на португалския гранд.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Контрактът на Жатоба със Спортинг (Лисабон) е до 2023 година, а в него има още една много любопитна клауза. Според нея откупната цена на играча е в размер на 45 милиона евро, а тази сума несъответства на качествата на играча. Бразилецът дори не е картотекиран в отбора до 23 година на „лъвовете“. Според генералния директор на клуба Аугусто Инасио причината е контузия на играча, заради която той няма да играе до януари.