Появи се първоначалният списък от 100 имена за наградата Golden Boy, която торинското издание “Тутоспорт” присъжда всяка година на най-добрия млад играч до 21 години в Европа. С течение на времето селекцията ще намалява и през декември ще стане ясен новият носител на приза.

Любопитното е, че родната Първа лига е представена благодарение на вратаря на Славия Антонис Стергиакис.

Миналогодишният победител е Матайс Де Лихт от Аякс. Капитанът на амстердамския гранд отново е в списъка. С най-много представители - по петима, са английските Челси и Арсенал. Итън Ампаду, Адджи Гуехи, Калъм Хъдсън-Одой, Мейсън Маунт и Дуджон Стърлинг за “сините”. Рейс Нелсън, Матео Гендузи, Еди Нкетиа, Джо Уилок и Чарли Гилмор за “артилеристите”.

Следва Реал Мадрид с Винисиус Жуниор, Родриго Гоеш, Андрий Лунин и Браим Диас. Всички останали тимове имат не повече от трима играчи.

Журито е съставено от 30 печатни издания от 20 различни държави, сред които са германският “Билд”, швейцарският “Блик”, португалският “А Бола”, френските “Екип” и “Франс футбол”, испанските “Марка” и “Мундо Депортиво”, както и британският “Таймс”. Наградата се присъжда от 2003 г. насам, като сред отличените са Уейн Рууни, Лионел Меси, Сеск Фабрегас, Серхио Агуеро, Марио Гьотце, Иско и Пол Погба.