Шокиращ плакат с френския селекционер Дидие Дешан облечен като затворник с насочено оръжие към него е последната заплаха на "Ислямска държава". Техните закани преди световното първенство в Русия следващото лято продължават.

Колажът на Дешан включва текста "Ще продължим да ви тероризираме и да разваляме живота ви" с маскиран джихадист над световния шампион. Франция е от най-засегнатите държави от атаките на ИДИЛ до този момент, след като в атака с тир в Ница миналата година загинаха 86 души.

Колажът на Дешан, който е обявен за "враг на Аллах", е дело на медийната фондация Wafa, която играе ролята на медия за терористите, чиято последна цел е да всее страх сред футболните фенове по света.

Това пък идва само няколко дни след появата на постер на Лео Меси, изобразен като затворник, който плаче кръв - отново дело на ИДИЛ с цел заплаха на Мондиала.

Миналата седмица пък се появи друга снимка, на която емблемата на Световното първенство е до маскиран въоражен човек пред "Волгоград Арена", а надписът гласи: "Очаквайте ни".

Световното първенство в Русия ще се играе в 11 градове от 14 юни до 15 юли, а финалът е на стадион "Лужники" в Москва. Стотици хиляди футболни фенове се очаква да посетят шампионата, но не е ясно дали заплахите на ИДИЛ няма да откажат някои от тях.