Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола бе огорчен след загубения финал за Купата на Краля в Испания. Каталунците паднаха с 0:1 след продължения от Реал (Мадрид). Това бе първа загуба за Гуардиола начело на Барселона от Реал от седем мача. До момента Пеп имаше пет победи и един равен, който бе преди няколко дни на “Бернабеу” в Примера дивисион.

“Искам да поздравя Реал Мадрид. Не търся извинения, ще трябва да вдигнем глави. По-добре е да спечелиш, отколкото да загубиш. Животът обаче не винаги е победа. Загубата е част от играта. През първото полувреме нямахме увереност, но през второто създадохме доста положения, които пропуснахме”, заяви Гуардиола.

“Първо имаме мач с събота с Осасуна, трябва да спечелим, защото титлата е близо. След това ще мислим за мачовете в Шампионската лига. Надявам се хората да ни подадат ръка и да признаят това, което са направили играчите до момента”, допълни още наставникът на Барселона.

“Всеки можеше да спечели, но спечели Реал Мадрид. В тези мачове печели по-разумният отбор. С нищо не ни изненадаха, действаха като в мача в събота. Не игра Бензема, но идеята им на терена бе същата”, завърши Гуардиола./БЛИЦ