Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засили спекулациите около Лионел Меси и заяви, че би могъл да си представи отново да работи с аржентинеца, ако "гражданите" го привлекат. Това би било кошмар за феновете на Барселона след напускането на Неймар това лято в посока ПСЖ.

„Би могло да се случи, кой знае”, сподели бившият треньор на Байерн и Барселона след равенството 1:1 между Манчестър Сити и Евертън от втория кръг на английската Висша лига.

„Ако някой има 300 милиона евро, тогава със сигурност ще ги похарчи”, допълни Гуардиола във връзка със слуховете, че „гражданите” може да платят дори тази сума, която ще бъде записана като освобождаващата клауза в новия договор на Меси с Барселона, който трябва да е до лятото на 2021 година.

Това лято бразилският нападател Неймар премина от Барселона в ПСЖ за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро, а испанският гранд не иска това постижение да бъде подобрено веднага при евентуално напускане на Меси, който официално все още не е преподписал с каталунците. В настоящия контракт на аржентинеца освобождаващата клауза е за 250 милиона евро.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!