ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Пеп Гуардиола е считан за един от най-добрите треньори в света. Преди предстоящия Мондиал в Русия той изненадващо пожела на Аржентина да триумфира с титлата, а не на сънародниците си от Испания. С английския гранд Манчестър Сити испанецът спечели шампионската титла във Висшата лига през изминалия сезон, като „гражданите“ финишираха първи с 19 точки аванс пред градския съперник Манчестър Юнайтед. Голямата цел на Гуардиола с този тим остава за следващите години: триумф в Шампионската лига. 47-годишният специалист обаче заяви, че към края на треньорската си кариера би искал да се върне в клуба на сърцето му.

„Винаги съм си представя, че ще завърша там моята кариера, където тя започна. Затова не изключвам възможността да се завърна в Барса и да тренирам юношите“, призна Гуардиола в интервю за Catalunya Radio.

Испанецът пое втория тим на каталунците през 2007 година, а само година по-късно стана насатвник на мъжкия отбор. „Това е място, за което имам добри спомени. Концентрирана работа, но без напрежение – и само един мач на седмица“.

В момента Гуардиола е концентриран върху работата си в Манчестър Сити. След втория си сезон начело на тима той е убеден, че е внедрил своя стил на игра в отбора. „Ние успяхме, отборът играе така, както искаме. Това обаче съвсем не е достатъчно. Ние имаме предпоставките да бъдем още по-добри“, казва испанецът, който говори и за времето начело на Байерн.

„Моят период в Мюнхен няма да бъде оценяван по това, че не съм спечелил Шампионската лига. Това е един брутален клуб, с играчи, които всички са мои приятели. Всички искахме този трофей, но имаше много фактори, които повлияха“, каза Гуардиола защо не е триумфирал в Шампионската лига с баварците.

По въпроса за следващия световен шампион испанецът има ясни предпочитания. „Пожелавам си Аржентина да спечели. Винаги казвам, че световното първенство ще се реши между Англия, Бразилия, Аржентина, Испания и Германия“, прогнозира Гуардиола.