Рен победи ПСЖ с 6:5 след изпълнение дузпи и спечели за трети път в историята турнира за Купата на Франция. В редовното време на финала на „Стад дьо Франс“ резултатът бе 2:2, а в продълженията не се стигна до нови попадения. При дузпите играчите на Жюлиен Стефан не сгрешиха нито веднъж, а при последната за парижани Кристофър Нкунку пропусна.

Шампионите пропиляха два гола аванс в редовните 90 минути. Бразилската звезда Неймар асистира за първия гол, дело на неговия Даниел Алвеш в 13-ата минута, а след това в 21-ата удвои аванса на парижани след пас на аржентинеца Анхел ди Мария. След това всичко тръгна надолу за ПСЖ, след като първо Преснел Кимпембе си отбеляза автогол в 40-ата минута, а след почивката в 66-ата минута Едсон Мексер вкара за 2:2.

Срещата ще се запомни и с грубия фаул на Килиан Мбапе, заради който нападателят на парижани бе изгонен с червен картон малко преди дузпите. При тях феновете на ПСЖ, които бяха зад вратата, светеха с лазери в очите на играчите на Рен, но и това не помогна на любимците им да спечелят купата на страната за рекорден 12-и път.