За някои може да звучи невероятно, но е самата истина. Станимир Стоилов, който за последно водеше националния отбор на Казахстан, е вариант за треньор на световноизвестен тим. Става въпрос за турския Фенербахче, научи БЛИЦ от достоверни източници.

„Фенерите” в момента са в нечувана криза. Намират се на фаталното 13-о място и са само на четири точки от зоната на изпадащите. Начело на истанбулския гранд е Ерсун Янал, но раздялата му с клуба е на 100 процента сигурно.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Въпросът е кой ще седне на горещия стол. Вариантите са няколко, сред тях има доста известни имена в европейския футбол. Там обаче фигурира и името на Станимир Стоилов, който е с повече от отлична треньорска визитка. Мъри започна възхода си в Левски, извеждайки го до четвъртфинал за Купата на УЕФА и влизане в групите на Шампионската лига през 2006 година. Най-големите си успехи той постигна в Астана (Казахстан), където спечели четири титли, една купа и една Суперкупа на страната. Под негово ръководство отборът участва веднъж в групите на Шампионската лига и два пъти в тези на Лига Европа.

БЛИЦ припомня, че като футболист Станимир Стоилов е носил екипа на Фенербахче. В истанбулския гранд е играл и Емил Костадинов.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ СПОРТ