Голмайсторът на Челси този сезон Еден Азар е убеден, че не е изпълни очакванията на досегашните си треньори и, че няма да може да го направи и за в бъдеще. 28-годишният белгийски национал има 12 попадения и 10 асистенции от началото на сезона, но въпреки това не оценява високо качествата си.

„Аз не разочаровах само Конте. В моята кариера съм разочаровал всички мои треньори, а сега го правя и със Сари, както беше и при Моуриньо“, сподели Азар изненадващо в интервю за France Football.

„Всички мислят, че трябва да вкарвам повече голове и да правя повече, след като съм тук. Затова ще разочаровам и следващите треньори, които ще имам“, добави белгиецът.

„Може би не съм сред най-добрите играчи в света, защото за тях важни са головете, пасовете и трофеите. Не съм бил такъв никога. В професионалния футбол има много играчи, които просто искат да се наслаждават, точно като мен“, каза още Азар, който не иска да бъде сравняван с Лионел Меси от Барселона или Кристиано Роналдо от Ювентус.

Еден Азар премина от Лил в Челси през 2012 година за 35 милиона евро и има договор със „сините“ до лятото на 2020 година. За последно името му бе свързвано с Реал (Мадрид).

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019