Тримата футболисти от Омония, които треньорът  Ивайло Петев обяви за съмнителни и ги заподозря в симулативна игра, са завели жалба срещу него в полицията, съобщава omonoia24.com.

Вчера българинът даде интервю за БЛИЦ СПОРТ, в което посочи Рафа Лопеш, Алекс Соареш и Маргаса като проблемни за представянето на отбора.

Сега тримата са подали жалба в присъствието на адвокат и се очаква Петев да бъде привикан за обяснения. Според наша информация, наставникът вече е бил в полицията. Той ще бъде там и утре.

"Аз съм чист и нямам нищо против Омония. Не искам да изпадам в повече подробности. Дойдохме в полицията само за да изчистим имената си",  заяви Маргас.

Адвокатът, нает от тримата футболисти, съобщи, че е готов да предостави разпечатки от телефонни разговори и банкови сметки, за да докаже, че играчите са чисти. Португалците заплашиха, че имат намерение скандалът да влезе в съда.

Интервюто доведе до огромен отзвук в местната преса - сайтове и телевизии цитираха масово изказването на бившия национален селекционер пред нашата агенция. Кипърците обвиняват Петев, че е говорил за уреждане на мачове и участие в черно тото. Истината обаче е друга - Ивайло обяви, че има много съмнения в симулативна игра на тримата португалци, но без да е категоричен поради простата причина, че няма доказателства. В думите му никъде в прав текст не става въпрос за продаване на футболни срещи.