Целият футболен свят жали за Хосе Антонио Рейес, който загина на 1 юни. 35-годишния бивш футболист, който е трикратен победител в Лига Европа със Севиля и е носил екипите на Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Арсенал и Бенфика, загина в катастрофа заедно с братовчедите си Хонатан Рейес и Хуан Мануел Калдерон.

По-късно стана ясна, че Рейес се е движил с Мерцедеса си с 237 км/ч, а заради спукана гума загубил контрол над автомобила. Именно високата скорост ядоса един от неговите бивши съотборници - вратарят Сантяго Канисарес, който обяви, че не трябва да се отдава почит на Рейес.

"В инцидента има и други жертви освен шофьора. Рейес не заслужава да бъде почетен като герой. Това не означава обаче, че не жаля за него и не се моля за душите на всички загинали", написа Канисарес.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Явно атакуван от множество фенове в социалните мрежи бившият вратар написа нов пост.

"Може би не се изразих добре. Разбира се, Рейес заслужава почит и заслужава да бъде запомнен за кариерата си и заради приноса си към футбола. Прочетох много мнения и уважавам всяко едно. Най-вече тези, в които ме обиждат и презират.

Просто моля хората да мислят за грешките, които всеки прави. И това е напълно съвместимо с болката, която изпитвам за Рейес", написа Канисарес.