Нападателят Макс Крузе обяви, че няма да продължи договора си с Вердер. 31-годишният футболист напуска тима от Бремен след тригодишен престой на „Везерщадион“. Решението му напълно изненада управата на клуба, в който от следващия сезон помощник-треньор ще бъде българският специалист Илия Груев.

„Това е лоша новина за Вердер. Двамата с Макс имахме добри отношения, изградени на базата на взаимно доверие. Уважавам желанието му да опита нещо ново“, коментира треньорът Флориан Кофелд.

Според информация на „Билд“ в четвъртък управата на Вердер е предложила на Крузе нов договор, но без увеличени финансови условия или по 3,5 милиона евро на година.

„Макс е взел решението да премине в топ отбор, който може да му предложи по-добри финансови възможности“, обяви спортният директор Франк Бауман.

За момента не е ясно къде ще продължи кариерата си голмайсторът на Вердер (автор на 11 гола през сезона). Според слуховете най-вероятно той ще премине в Айнтрахт (Франкфурт), но „Билд“ твърди, че това такъв трансфер няма да има.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19