Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес, който през 2005 година изведе Ливърпул до триумф в Шампионската лига, обвини английските съдии в непознаване на правилата.

Испанецът претендира за нарушение на Вили Боли срещу вратаря на „свраките“ Мартин Дубравка при изравнителния гол за Уулвърхемптън за 1:1 в добавеното време на снощния мач от Висшата лига. След последния съдийски сигнал Бенитес поиска обяснения от рефера Греъм Скот. Според него французинът е натиснал с ръце Дубравка при попадението си.

„В Англия не познават правилата. Мога да кажа много неща по тази тема, но нищо няма да променя. Не ми хареса работата на съдиите при изравнителния гол. Вратарят трябва да бъде защитаван в собственото си поле. От много години съм тук и все още ми е трудно да си обясня защо това не се прави в Англия. Много грешки мога да посоча, но това няма да промени крайния резултат. Също както се случи в първия мач“, обяви Бенитес.

58-годишният испанец визираше първата среща през сезона между Нюкасъл и Уулвърхемптън през декември, когато „вълците“ също изравниха в добавеното време. Тогава „свраките“ претендираха, че преди попадение е трябвало да се отсъди нарушение на Боли срещу Айосе Перес.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019