Борусия (Дортмунд) победи Айнтрахт (Франкфурт) с 2:1 на финала на „Олимпиящадион” в Берлин и спечели за четвърти път в историята трофея в турнира за Купата на Германия след 1965, 1989 и 2012 година.

Вестфалци поведоха още в 8-ата минута, когато халфът Усман Дембеле се разписа след асистенция на полския национал Лукас Пишчек. „Орлите” от Франкфурт успяха да изравнят в 29-ата минута, когато хърватският нападател Анте Ребич бе точен за 1:1, възпозлвайки се от извеждащ пас на сърбина Мият Гачинович. До края на полувремето нито един от двата тима не успя да вземе превес в резултата.

След почивката футболистите на Томас Тухел натиснаха и в 65-ата минута можеше отново да поведат. Тогава голмайсторът на Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг отправи удар със странична ножица, но напречната греда помогна на финландския вратар Лукас Храдецки. Две минути по-късно „жълто-черните” получиха право да изпълнят дузпа и този път Пиер-Емерик Обамеянг не сгреши от бялата точка, пращайки топката точно в средата на вратата, докато Храдецки вече се бе хвърлил в единия от ъглите.

Играчите на хърватина Нико Ковач се опитаха отново да вземат инициативата и да стигнат до втори гол, но така и не създадоха някакви опасни положения пред вратата на Роман Бюрки. В 85-ата минута при контраатака на вестфалци Обамеянг финтира бранител и бе близо до втори гол в мача, но след удара на габонския национал топката срещна страничната греда близо до сглобката на вратата и излезе в аут. Четири минути по-късно Сократис се намеси решително след центриране в наказателното поле на Дортмунд.

Четирите минути добавено време след редовното не бяха достатъчни за Айнтрахт да стигне до равенство и евентуално продължения. Така в крайна сметка Борусия (Дортмунд) отново спечели Купата на Германия след три поредни загубени финала в Берлин.