Байерн спечели убедително с 3:0 при визитата си на Шалке 04 в най-интригуващия сблъсък от междинния пети кръг в германската Бундеслига и поне за 24 часа ще бъде лидер във временното класиране.

В 22-ата минута мароканецът Харит вкара гол за „миньорите“, но съдията бързо помрачи радостта на трибуните на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен, отменяйки попадението заради засада на Очипка.

Три минути по-късно Роберт Левандовски даде преднина на баварците след точно изпълнена дузпа, отсъдена с помощта на системата за видео повторения, показала че има игра с ръце на бранител на „кралскосините“.

В 29-ата минута Хамес Родригес получи пас от Корентен Толисо и реализира красив гол, удвоявайки аванса на баварците, които продължиха да имат инициативата.

След почивката в 75-ата минута Хамес Родригес изведе с хитър пас Артуро Видал зад отбраната на Шалке 04 и чилийският национал преодоля вратаря Ралф Ферман, оформяйки крайния резултат.

Така след четвъртия си успех за сезона Байерн събра 12 точки и поне за 24 часа ще бъде на върха в Бундеслигата. Шалке 04 е на пета позиция с 9 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!