Испания загуби от актуалния световен шампион Германия с минималното 0:1 в контрола, играна под проливен дъжд на стадион „Балайдос” във Виго. Халфът на Реал (Мадрид) Тони Кроос (89) донесе успеха за Бундестима с далечен шут в самия край. Това е първо домакинско поражение за испанците след рекордна серия от 34 мача без загуба пред собствена публика.

През първата част последните два световни шампиона имаха своите шансове да поведат в резултата, но нито един от футболистите така и не успя да се разпише. В 22-ата минута Томас Мюлер напусна терена заради болки в гърба, заменен от Карим Белараби. Шансове за Бундестима се разкриха пред започналия на върха на атаката Кевин Фоланд, Марио Гьотце и Карим Белараби, но те не успяха да огорчат Касияс. Най-изгодното положения за „Ла Фурия” пропусна Нолито в 30-ата минута след центриране на Раул Гарсия и спасяване на Рон-Роберт Цилер. В 45-ата пък Хуан Бернат спря остро центриране отляво и имаше късмет, че не си отбеляза автогол.

След почивката играта на терена стана доста скучна, а головите положения бяха рядкост. В 59-ата един Нолито отправи прекрасен шут от пряк свободен удар, но Цилер отново спаси вратата си от гол.

В 77-ата минута пък резервният страж на домакините Кико Касия записа неофициален дебют с националната фланелка, а малко след това се намеси решително след шут на Себастиан Руди. Касия обаче нямаше какво да направи в 89-ата минута, когато Тони Кроос стреля от далечна дистанция и реализира единствения гол в срещата.

Испания – Германия 0:1
0:1 Тони Кроос (89)
0.9x.jpg