Германия спечели с класическото 3:0 домакинството си срещу Русия в контролна среща, играна на "Ред Бул Арена" в Лайпциг. Всичките голове в срещата, които бяха дело на Сане (8),  Зюле (25) и Гнабри (40) паднаха през първата част. 

Срещата започна прекрасно за Маншафта, който взе ранна преднина чрез Лирой Сане. Нападателят на Байерн (Мюнхен) вкара хубав гол след пас на Серж Гнабри.

Германците продължиха да доминират и логичното се случи, като втори гол след изпълнение на корнер вкара Никлас Зюле. 

Това обаче не бе всичко през първата част, тъй като домакините не се задоволиха с вече комфортния си аванс и вкараха още едно попадение. То бе дело на Серж Гнабри, който този път получи пас от футболиста на Байер (Леверкузен) Кай Хаверц.

През втората част положения и пред двете врати липсваха и така Германия спечели с 3:0. 
   
В друга от контролите, които се играха покрай турнира Лигата на нациите", Англия успя да победи също с класическото 3:0 коравия тим на САЩ, като впечатление в състава на британците направи голямата бройка резерви, които започнаха от първата минута. 

Срещата на "Уембли" започна с очакван домакински натиск, но гол в първите минути не падна. 

В средата на първата част "трите лъва" на практика решиха срещата в своя полза, като отбелязаха 2 гола в рамките на минута. Първо младата звезда на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард даде преднина на своя тим след невероятен гол от границата на наказателното поле, а секунди по-късно друга млада надежда - Трент Алекс-Арнолд от Ливърпул вкара първото си попадение за националния тим след асистенция на Джейдън Санчо. 

До края на първата част англичаните можеха да отбележат още голове, но така и не успяха да реализират създадените си положения.

Второто полувреме вървеше на доста по-леко темпо, като чак в 77-ата минута Англия стигна до 3 гол, който бе дело на дебютанта Калъм Уилсън, вкарал много атрактивен гол с пета. 

Така Англия не изпита затруднения и заслужено спечели с 3:0 срещу САЩ. Срещата пък ще се запомни и с това, че легендата Уейн Рууни се завърна в състава на "трите лъва" за бенефисен мач.