Галатасарай обърна градския съперник Истанбул Башакшехир с 2:1 в дербито на 33-ия кръг на турската Суперлига и спечели шампионската титла за рекорден 22-и път. Два кръга преди края на сезона двата тима имаха по 66 точки, а след победата си Галатасарай стана шампион.

В 17-ата минута гостите излязоха напред в резултата чрез Рияд Баич, след което последва истински хаос. Най-различни предмети полетяха към терена, а в разправиите се включиха треньорите Фатих Терим и Абдула Авджъ. Съдията Джунейт Чакър вдигна жълти картони на влезлите в спор Адебайор и Чипе. След това реферът прегледа с ВАР ситуацията и показа жълти картони на автора на попадението Баич и на защитника на Джим-Бом Маркао.

След почивката Галатасарай обърна мача с голове на Софиян Фегули в 47-ата минута и Хенри Ониекуру в 64-ата минута. И двата гола бяха първоначално отменяни, но след това признати с намесата на ВАР.

Така Галатасарай е непоклатим от върха кръг преди края с 69 точки, следван от Истанбул Башакшехир с 66, Бешикташ с 61 и Трабзонспор с 20.