Футболистът на Челси Мат Миазга, който играе под наем в Витес, отнесе сериозно наказание от клуба заради груби действия срещу съперник в мач от Ередивизи. Американският бранител си позволи да стисне за слабините съперник от Хееренвеен на 20 януари и ще трябва да плати глоба. Във въпросния мач Миазга имаше сблъсък с Дензел Дъмфрис от фризийците при борба за позиция в наказателното поле.

Глоба отнася и словенският нападател Тим Матавш, ударил с лакът Дъмфрис в същата среща. Матавш ще трябва да изтърпи и четири мача наказание, наложено от Кралския холандски футболен съюз (KNVB).

„Първо и преди всичко, съжаляваме за сътресението, което се получи. Глобихме Тим и Мат директно след събитията, защото те не отговарят на поведението, което е залегнало в концепцията за феърплей в нашия клуб”, заяви техническият директор на „орлите” от Арнем Марк ван Хинтум.

Мат Миазгра премина от Ню Йорк Ред Булс в Челси през 2016 година и записа два мача за „сините” във Висшата лига. След това 22-годишният бранител бе пратен под наем във Витес, след като английският шампион има договор за сътрудничество с холандците. Миналото лято преотстъпването бе удължено с още един сезон.