Руският национал Александър Кокорин ще получи шампионски медал за спечелената от Зенит титла от Премиер лигата. Това стана ясно от изявление на адвокат на 28-годишния нападател, който от осем месеца е в затвора.

„Александър е в списъка на тези, които Зенит ще награди със златни медали в чест на спечелената шампионска титла. Това се нарича отношение. Клубът не се е отказал от моя клиент. Поздравявам Кокорин за отличието и считам, че то е напълно заслужено“, заяви адвокат Татяна Стукалова.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, руските национали Александър Кокорин и Павел Мамаев са зад решетките от 8 октомври, когато се замесиха в два отделни инциденти, при които пострадаха трима души. Първоначално бяха задържани за два месеца, но след това срокът три пъти се продължаваше. За последно той беше удължен до 25 септември. Зад решетките с тях са още двама замесени – Кирил Кокорин, брат на футболиста, и Александър Протасовицки.

След проведеното вчера заседание на съда стана ясно, че присъдите на четиримата ще бъдат обявени на 8 май от 14:00 часа. Прокуратурата иска братя Кокорини да получат по година и половина затвор, а Мамаев и Протасовицки по една година и пет месеца.