ФИФА призна, че продължава разследването на обвиненията срещу руски футболисти, че са участвали в държавна програма за допингиране. Тези обвинения са част от доклада „Макларън“, където са споменати имената на 33 футболисти от руското първенство, сред тях има и чуждестранни играчи.

Днес „Мейл от Съндей“ разкри, че световната футболна централа разследва целия национален отбор на Русия от Мондиал 2014 заради употреба на допинг. ФИФА обаче категорично заяви, че всички резултати от тестовете от световното първенство в Бразилия са отрицателни. Такива са и тези от течащата в момента Купа на конфедерациите.

„ФИФА потвърждава, че работи в тясно сътрудничество със Световната антидопингова агенция относно присъствието на футболисти в доклада „Макларън“. Ние обаче не можем да коментираме техните имена, докато тече разследването. Всички проби от Мондиал 2014 и Купата на конфедерациите са предадени на лицензирана лаборатория в Лозана. На играчите, участващи в момента на турнира в Русия са взети тестове от кръв и урина. Резултатите от извънредните проверки и тези след мачовете са отрицателни“, заявиха от ФИФА.