Президентът на ФИФА Джани Инфантино реагира на лудостта, която се случва по време на трансферните прозорци. Той призна пред „Ройтерс“, че е необходими въвеждането на определени правила.

„Трябва съвместно да решим проблемите с трансферите. Трябва да въведем определи правила за футболните агенти, за трансферните прозорци и да определим таван на заплатите. Трябва да се направят много неща, които витият във футболните среди, но никой не ги разглежда сериозно. Безпокои ме инфлацията, която се поражда от трансферите. Клубовете са въвлечени в някаква гонитба на котка и мишка. Тези тенденции влияят лошо на футбола“, заяви Инфантино.

„Длъжни сме да направим така, че трансферите да не влияят на целостта на националните първенства. Трансферните прозорци трябва да затварят преди началото на шампионатите. Трябва да проведем диалог и да решим проблемите. Диалозите винаги раждат решения“, коментира 46-годишният бос на световния футбол.

„Клубовете от малките първенства с право се оплакват, че големите клубове взимат най-талантливите им млади играчи и то на ранна възраст. След това се чудят какво да ги правят и ги пращат под наем наляво и надясно. Така се стигна до положението Челси да има 37 играчи под наем в други клубове. Това е разрешено, но не мисля, че е правилно. Това е добро решение за бъдещето на самите играчи“, добави президентът на ФИФА.