Кой би трябвало да наследи Зинедин Зидан като треньор на европейския клубен шампион Реал (Мадрид)? Ако зависи от феновете на „кралския“ клуб, то отговорът е повече от ясен и на този етап изненадващ: Юрген Клоп, който не е сред спряганите имена.

Интернет страниците на двата най-големи мадридски вестника „Ас“ и „Марка“ попитаха читателите си какво е желанието им за нов наставник след изненадващото оттегляне на Зизу. И при двата вота на първо място привържениците посочват Клоп, въпреки че германецът не е сред спряганите варианти от медиите и букмейкърите.

50-годишният специалист е начело на Ливърпул, който загуби с 1:3 от Реал на финала в Шампионската лига миналата събота в украинската столица Киев. Това поражение изглежда не е навредило на реномето на Клоп.

„Ас“ постави в анкетата си четири имена, като Клоп събра 40% от 85 000 гласували, а след него останаха мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино (34,66%), бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер и селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов.

Имената в допитването на „Марка“ са Клоп, Почетино, Льов, бившият играч на Реал Гути, който в момента тренира юношите на „кралете“ до 19 години, и Мичел, който води Малага. Клоп печели засега, събирайки 30% от вота, следван и тук от Почетино (24%) и Гути (22%).

Проблемът е, че желанието на феновете ще си остане само такова. Клоп има договор с Ливърпул до лятото на 2022 година и няма намерение да напуска мърсисайдци това лято. Германецът стартира треньорската си кариера в Майнц 05 през 2001 година, а през 2008 година пое Борусия (Дортмунд), правейки го два пъти шампион на Германия и веднъж носител на купата на страната. През 2013 година Клоп достигна с вестфалци финала на Шампионската лига и го загуби срещу Байерн. От октомври 2015 година германецът води Ливърпул.