Европейският шампион Португалия завърши 1:1 с гостуващия тим на Полша в последния им мач от група 3 на Лига "А" в турнира Лига на нациите. Мачът бе без особено значение, тъй като португалците преди няколко дни се бяха осигурили първото място в групата и класиране за финалния турнир, на който ще са домакини следващото лято.

Домакините поведоха в Гимараеш с гол на Андре Силва (33), който засече центриране от корнер на Ренато Санчес и се разписа с глава. Няколко минути по-късно удар на Томаш Кеджиора от гостите прати топката в гредата. След почивката Аркадиуш Милик (66-дузпа), като изпълни на два пъти 11-метрови наказателен удар, тъй като негов съотборник влезе в пеналта. Данило Перейра получи директен червен картон при нарушението за дузпата и домакините завършиха мача в намален състав.

Полша изпадна в долната дивизия на Лигата на нациите и завърши с 2 точки в тази група, а Португалия събра 8 точки на върха без нито една загуба и без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който не игра в мачовете от тази надпревара. Италия остана втора с 5 точки.