Голяма еуфория настана в Симитли след пристигането на Лоренцо Санс, който донесе в България една от 13-те купи, спечелени от "белия балет" в Шампионска лига. Както БЛИЦ СПОРТ първи разкри, легендарният президент на Реал (Мадрид) от снощи е в България, а у нас днес идва и зет му - бившият легендарен защитник на "кралския клуб" Мичел Салгадо. 

Известните личности с удоволствие приеха поканата на бившия футболен съдия и настоящ кмет на Симитли Апостол Апостолов - Поли и неговият син - Стефан Апостолов, който е настоящ международен рефер и депутат. Aпостолови са се погрижили за важните гости да се чувстват отлично по време на престоя им в България.

Санс и Салгадо са в Симитли за началото на юбилейния 20-ти футболен турнир в памет на Иван Янчев. Надпреварата ще се проведе утре на стадиона в Симитли. Умения ще демонстрират таланти от школите на Симитли, Благоевград, Петрич и Разлог.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

БЛИЦ СПОРТ научи, че Салгадо сам е изявил желание да даде първия начален удар, след което дори възнамерява да поиграе с българските таланти. Официалното откриване на турнира ще бъде в 12:30 часа.

Баща и син Апостолови пък са подготвили и за днес голяма изненада за съгражданите си. Ценният трофей на Реал (Мадрид) от триумфа в Шампионска лига през сезон 1997/1998 ще бъде изложен на стадиона в Симитли. Феновете ще могат да се докоснат до купата в 16 часа. Желаещите ще имат възможност да си направят снимки за спомен - не само с трофея, а и с Лоренцо Санс. Салгадо няма да присъства, тъй като ще кацне довечера в София.

Трофеят на Реал (Мадрид), който Санс донесе в Симитли, е седмият за "белите" в Шампионска лига. "Кралете" го завоюваха след победа с 1:0 над Ювентус на финала в Амстердам. Победното попадение реализира легендата Предраг Миятович. 

По време на управлението на Лоренцо Санс Реал ликува в Шампионска лига и през сезон 1999/2000, когато победи с 3:0 Валенсия.

БЛИЦ СПОРТ научи още, че бившият президент на "белия балет" е заплатил застраховка за ценния трофей, за да му бъде позволено да го вземе от музея на "Сантяго Бернабеу" и да го донесе в България. Санс ще върне купата във витрината на Реал при завръщането си в Мадрид в понеделник.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Снимки БЛИЦ: