Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е одобрил изумителен план на босовете за завръщането на петкратния носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо в клуба, съобщава La Sexta.

Според испанското издание „червените дяволи” вече проучват възможността за закупуване на португалския национал от Реал (Мадрид) след края на сезона.

32-годишният голмайстор на ”кралския” клуб се представя разочароващо в Примера дивисион този сезон, вкарвайки само 4 попадения през първия дял от шампионата. CR7 получи и допълнителен удар от феновете на тима, след като 67,5% от  тях гласуваха в анкета на As, че искат той да бъде продаден.

Каталунското издание El Mudno Deportivo твърди, че президентът Флорентино Перес вече е взел решение за продажбата на Роналдо, който иска нов договор с драстично увеличение на заплата си, за да може да се сравнява с Лионел Меси, който взима 50 милиона евро на година в Барселона, и Неймар, получаващ 36 милиона евро на сезон в ПСЖ. В момента възнаграждението на Роналдо е 21 милиона евро, а Diario Gol съобщава, че португалецът също би искал да се върне в Манчестър Юнайтед и дори е помолил агента си Жорже Мендеш да се срещне с Жозе Моуриньо.

Роналдо и Моуриньо иначе се познават отлично, тъй като от 2010 до 2013 година бяха заедно на "Сантяго Бернабеу". Нападателят е считан за легенда на Манчестър Юнайтед, където изкара успешен период от 2003 до 2009 година. След това португалецът бе продаден на Реал за рекордните тогава 94 милиона евро.

Британските медии предполагат, че „червените дяволи” са готови да предложат 176 милиона паунда на „кралския” клуб за Роналдо и въпреки неговите 32 години са убедени, че ще могат да си върнат средствата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА