Авиационният експерт Дейвид Лирмаунт коментира действията на пилота Дейв Иботсън по време на полета, с който футболистът Емилиано Сала пътува от Нант за Кардиф и на 21 януари изчезна от радарите. Както е известно, вчера аржентинският нападател беше обявен за мъртъв. Тялото извадено от Ламанша беше идентифицирано като негово.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Иботсон е имал известен контрол над самолета в момента на падането. Отломките не са разпръснати на голяма площ, както обикновено се случва при високоскоростно и неконтролируемо падане. Това означава, че той не е загубил напълно контрол върху самолета. Иботсон явно е опитал да кацне в Ламнаша и да държи високо носа на самолета. Никой не предприема такава маневра с висока скорост, тъй като знае, че предстои сериозен удар. Пилотът не е заходил към морето с висока скорост и насочен надолу нос“, коментира Лирмаунт пред авторитетното британско издание „Таймс“.

Дейвид Лирмаунт е бивш инструктор на летци, а в момента е консултант и редактор на сайта за авиационни новини „Флайт Глобал“.