Легендата на България и Барселона Христо Стоичков взриви футболния свят с изказване за дузпата, която бе отсъдена за Реал (Мадрид) срещу Ювентус в четвъртфиналите от Шампионската лига. Съдията Майкъл Оливър бе разсипан от критики за това, че посочи бялата точка в 93-ата минута при резултат 3:0 за Юве. 

Най-изненадващо обаче Стоичков, който винаги е скачал на Реал и се е заяждал с клуба, взе страната на "белите". Той се разграничи от острите думи на почти целия футболен свят и отсече: "Дузпа имаше".

“Няма какво толкова да дискутираме. Дузпата за Реал Мадрид е чиста. Има контакт без значение дали става въпрос за първата, или за 93-ата минута. Много жалко, че защитата на Ювентус остави двама непокрити в наказателното поле в 93-ата минута. Няма дискусия. Ювентус сбърка фатално”, заяви Камата в ефира на мексиканската телевизия Univision TV.

Думите му се разпространяват лавинообразно в социалните мрежи от стотици страници, които да на привърженици на Кралския клуб. Феновете са категорични, че щом легенда на Барселона и човек, който мрази Реал, казва това, значи е време полемиките да приключат.

"Стоичков - една от най-големите легенди на Барселона и отявлен антимадридист, обяви, че дузпа има. Точка на споровете", пишат фенове.