Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали заминава в петък със самолет за Крайова, където тимът му трябва да играе дерби срещу Университатя. Изведнъж двата двигателя на самолета му спират. Джиджи умира от страх, мисли, че ще загине. Като по чудо нещата със самолета се оправят и футболният ръководител оцелява. Ексцентричният бизнесмен е толкова шокиран, че дори не отива на мача, отказва се да лети отново. "Мислех, че умирам. Сега съм в шок", заяви Бекали пред румънската "Про ТВ". "Нещо спря, генератор ли, двигател ли, ако за 10 секунди не се беше възстановило, сега нямаше да съм сред живите", проплаква маститият бизнесмен. "Бог беше с мен и ми даде знак. Ще летя цял живот. Дори и да бъда в лапите на смъртта, ако Господ е с мен кой съм да се страхувам!?!", философски добавя той. За инцидента е информиран и националният селекционер Виктор Пицурка, който разбрал от Джиджи, че самолетът точно е излитал и е бил на малка височина, което е още по-опасно. Все пак и Пицурка споделя, че Бекали е щастлив от факта, че е жив, предава уебсайтът за румънски футбол romanianfootball.net.
За "Про спорт" шефът на летище "Баняса" потвърди за инцидента. Подобни събития се случвали на всички летища, обяснил той. Въпреки, че имало резервен самолет, собственикът на Стяуа отказал да лети за Крайова. В злополучната машина са били само 5 човека, като освен пилотите е имало и стюардеси, които успокоявали Бекали, че пилотите ще се справят. <умънски журналисти, които потвърдиха на 100% инцидента. Дори Бекали е заснет в паниката си от камери на румънските телевизии.
Българският сайт за румънски футбол припоня, че Бекали започ*на в борба за манастир с площ, оценена за 30 млн. евро. Вчера точно преди инцидента монахини от манастира подадоха сигнал в полицията, че хора на Бекали ги заплашват с булдозери и искат да разрушат свещенния храм. Бекали имал претенции към манастира, защото е дал 2 милиона дарения и е очаквал да получ апетитния имот. Часове след това Господ сгащи собственика на Стяуа във въздуха и за малко да го погуби. Джиджи Бекали обаче прие нещата по друг начин - Господ бил с него. / БЛИЦ