ФИФА реши да направи драстична промяна във формата на световното клубно първенство, въпреки че европейските клубове бяха твърдо против. Досега надпреварата се провеждаше през декември и участваха 7 отбора. От 2021 година турнирът ще е с 24 тима и тогава ще се проведе от 17 юни до 4 юли.

Заради сгъстения график се отменя турнирът за Купата на Конфедерациите, а президентът на ФИФА Джани Инфантино потвърди началото на преговорите с Катар за увеличаване на участниците на световното първенство през 2022 година от 32 на 48 тима. Ще се търси вариант и съседна страна да помогне на катарците с домакинството на Мондиала, приемайки някои от срещите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Изпълкомът на Световната централа гласува промените въпреки протеста на водещите европейски клубове. Грандовете от Стария континент пък се заканиха да бойкотират новия формат на световното клубно първенство. Само президентът на УЕФА Александер Чеферин гласува против промяната, която предвижда бъдещите 24 участника на световната клубна надпревара да имат следното разпределени по квоти: 8 отбора от Европа (първенците в Шампионската лига и Лига Европа за 4 години назад), 6 тима от Южна Америка, 3 от Африка, 3 от Азия, 3 от зона КОНКАКАФ и 1 отбор от зона Океания

Ако има дублиране при участниците, свободното място ще бъде заемано от следващия тим в ранглистата на съответния континент. Всички 24 тима на финалния турнир ще бъдат разделени в осем предварителни групи.