Борусия (Дортмунд) иска освен 70 милиона евро като трансферна сума от Арсенал за голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг и френския нападател Оливие Жиру в допълнение под наем до края на сезона.

Според британските медии 28-годишният габонски национал вече се е разбрал с „артилеристите” за личните си условия, но двата клуба не могат да постигнат договорка за трансферната сума. От вчера в Дортмунд е специална делегация на „топчиите”, водена от изпълнителния им директор Иван Газидис и главния скаут Свен Мислинтат, работил 10 години за „жълто-черните”.

Арсенал е предложил 60 милиона евро за Обамеянг, но от Борусия не отстъпват от желаните 70 милиона евро, искайки и Оливие Жиру под наем до края на сезона, съобщава „Кикер”. Мениджърът Арсен Венгер най-вероятно ще се съгласи за преотстъпването на Жиру и остава единствено двете страни да се разберат за трансферната сума. Самият Жиру също би искал да играе по-редовно, за да може да си спечели повиквателна за националния тим на Франция преди световното първенство в Русия през лятото.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА