Националът Димитър Рангелов започна тренировки с Енерги (Котбус) от днес. Както е известно, Митко изкълчи глезен при победата с 3:0 над Борусия (Мьонхенгладбах) в мач за купата на Германия, който се игра миналия вторник. Тогава Рангелов вкара гол и изработи две дузпи за тима от Котбус.

В последните дни българинът се подготвяше по специална програма, a заради травмата не игра при победата с 1:0 като гост на Херта в мач от Бундеслигата. Това бе и първи шампионатен успех за Енерги от началото на сезона.

Направените вчера изследвания на скенер показаха, че глезенът на Рангелов няма увреждане и днес той направи бегова тренировка рамо до рамо със съотборниците си. Другият българин в Енерги - Станислав Ангелов, се оплакваше от настинка, но вече е напълно здрав.

По този начин Пелето и Рангелов ще бъдат на разположение на треньора Боян Прашникар за домакинския двубой от седмия кръг на Бундеслигата срещу лидера Хамбургер в неделя. След този мач двамата ще се присъединят към лагера на националния отбор. Както е известно, те са сред повиканите от Пламен Марков за предстоящите световни квалификации на България с Италия и Грузия. /БЛИЦ