Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне говори пред медиите след победата на "червено-белите" над Рома с 2:0 в Шампионската лига.

"Този мач беше важен. Ние го изиграхме активно, макар че честно казано играта не се различаваше много от първата ни среща в Рим. Просто този път ние повишихме ефективността при реализацията на положенията си. Гризман е невероятен футболист. Той вкара чудесен гол, който показа качествата му. С това попадение мачът се отвори. Антоан също така направи страхотна асистенция на Гамейро, с която удвоихме аванса си. Мисля, че започнахме да печелим мача още преди неговото начало, когато феновете ни започнаха да скандират имената на Гризман и на останалите момчета. Футболистите реагираха със сърцата си, дадоха всичко от себе си до края. Победата ни беше нужна и ние я постигнахме", сподели Симеоне.

"Аз винаги съм оптимист. Познавам играчите си, те са горди момчета и ще дадат всичко от себе си, докато има шанс. Трябваше да победим днес, сега се нуждаем от успех и срещу Челси и ще видим какво ще направи Рома. Във футбола стават чудеса. Ето ние например можеше да спечелим в Рим, както и тук срещу Карабах", добави аржентинецът.