10.Самир Насри, “Емирейтс”, 8 ноември 2008 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 2:1)
Вторият гол на Самир Насри в мача е кулминация на страхотната игра на Арсенал. Сеск Фабрегас извежда Насри, докато Тио Уолкът изтегля Немяна Видич към центъра. Французинът вкарва с прецизен и много силен удар. Юнайтед връща един гол, но “топчиите” взимат победата и спират серия от три поредни загуби в шампионата.



9.Йън Райт, “Уембли”, 7 август 1993 година
(Манчестър Юнайтед – Арсенал 1:1, Юнайтед печели с 5:4 след дузпи)
Манчестър Юнайтед току що е спечелил титлата след 26-годишна пауза. Арсенал пък е станал първият отбор, вдигнал ФА Къп и Купата на Лигата. Двата тима се срещат за Чарити Шийлд на “Уембли”. Арсенал губи, но мачът остава в историята с изравнителния гол на Йън Райт. Големият нападател вкарва с воле от границата на наказателното поле.



8.Патрик Виера, “Хайбъри”, 9 ноември 1997 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 3:2)
Манчестър Юнайтед преследва трета поредна титла. Не така мисли Арсен Венгер, който кара първия си пълен сезон в Арсенал и спира серията на “червените дяволи”. “Артилеристите” вкарват три красиви попадения. Номер 1 от тях е голът на Патрик Виера. Рей Парлър центрира от корнер, а топката минава над купа от играчи. Французинът засича почти от ъгъла на наказателното поле и стреля. Топката удря горната и страничната греди и влиза във вратата. Виера е толкова щастлив, че докато се радва, получава контузия, която го вади от терена за почти два месеца.



7.Кристиано Роналдо, “Емирейтс”, 5 май 2009 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 1:3)
Този път двата английски съперника се срещат в полуфинал на Шампионската лига. Манчестър Юнайтед печели първия мач с 1:0. Реваншът е на “Емирейтс”, а “червените дяволи” повеждат набързо с 2:0 след голове на Джи Сунг Парк и Роналдо. Португалецът материализира страхотна атака на Парк и Рууни в 61-ата минута. Играчите на Арсен Венгер така и не разбират какво се случва, защото цялата атака трае 12 секунди.
 


6.Фреди Люнберг, “Хайбъри”, 25 ноември 2001 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 3:1)
В три поредни сезона Арсенал обира калъфките на Манчестър Юнайтед в шампионата. Последният мач е истинско унижение за лондончани, които губят с 1:6. На 25 ноември 2001 година Пол Скоулс открива резултата и по всичко личи, че “червените дяволи” ще вземат нова лесна победа. Фреди Люнберг обаче обръща развоя на събитията с прекрасната си техника. Робер Пирес извежда шведа, който прехвърля Фабиен Бартез с удар от границата на наказателното поле. Така Люнгберг поставя началото на обрата.



5.Тиери Анри, “Хайбъри”, 28 март 2004 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 1:1)
Преди мача Арсенал е в рекордната си серия от 30 мача без загуба от началото на сезона. Звездата на тима през този сезон Тиери Анри открива резултата след разменени пасове с Хосе Антонио Рейес и удар от над 25 метра.
Юнайтед стига до изравнителен гол, но не спира серията на съперника. Тимът на Арсен Венгер печели титлата, като не губи нито един от 38-те си мача.



4.Уейн Рууни, “Емирейтс”, 31 януари 2010 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 1:3)
Това е един от най-силните мачове на Манчестър Юнайтед срещу Арсенал. Атаките на “червените дяволи” са толкова много, че вратарят Мануел Алмуня си вкарва автогол. След това Уейн Рууни бележи по красив начин, като тича от центъра, за да получи отличен пас от Нани и без да спира топката я праща във вратата.

Голът на Рууни може да видите тук

3.Дейвид Роукясъл, “Олд Трафорд”, 19 октомври 1991 година
(Манчестър Юнайтед – Арсенал 1:1)
Роукясъл е основната фигура за триумфа на Арсенал в шампионата в предишния сезон, но в този не прилича на себе си. На “Олд Трафорд” Роки, който вече не е между живите, показва на какво е способен и сам изработва гола си. Той се преборва с двама играчи на съперника и прехвърля вратаря.



2.Райън Гигс, “Вила Парк”, 14 април 1999 година
(Манчестър Юнайтед – Арсенал 2:1 след продължения)
В последното преиграване на полуфинал за ФА Къп Райън Гигс отбелязва един от най-запомнящите се голове в турнира.
Мачът е драматичен, като Дейвид Бекъм открива за Юнайтед, а Денис Беркамп изравнява. Малко след това гол на Никола Анелка е отменен заради засада, а Рой Кийн е изгонен. В добавеното време на мача Фил Невил фаулира Рей Парлър в наказателното поле, а Шмайхел лови удара на Беркамп. Гигс се възползва от грешка на Виера в центъра и тръгва сам, като минава през почти цялата защита на съперника. Уелсецът  стига наказателното поле, минава през двама и от малък ъгъл бележи победния гол във второто продължение.



1.Тиери Анри, “Хайбъри”, 1 октомври 2000 година
(Арсенал – Манчестър Юнайтед 1:0)
Победното попадение на Тиери Анри не може да бъде описано. То е избрано за Гол на сезона и е наречено от специалистите “голът мечта”. 



*Заб. Подборът е направен от футболния сайт “goal.com”