Каталунското дерби между Еспаньол и Барселона е акцентът във футболната програма през уикенда по спортните канали на А1. Мачът е в неделя от 21:45 часа и ще се предава пряко по MAX Sport 2.

В събота MAX Sport 2 ще излъчи още три мача от Ла Лига с директно отношение към челните места в класирането. В 14:00 часа третият в класирането Атлетико Мадрид е домакин на „Уанда Метрополитано” срещу четвъртия – Алавес. От 17:15 часа Валенсия е домакин на втория в подреждането Севиля, а от 19:30 часа Виляреал посреща Селта.

Мачовете от XV кръг на Ла Лига продължават и в неделя, като MAX Sport 2 отново ще излъчи директно още 4 мача. Маратонът започва в 13:00 часа с двубоя Ейбар – Леванте. От 17:15 часа Уеска е домакин на Реал Мадрид, а от 19:30 часа Реал Сосиедад посреща Валядолид. Уикенд мачовете от Примера се затварят в 21:45 часа със сблъсъка Бетис – Райо Валекано.

MAX Sport 3 ще излъчи всички най-интересни двубои от италианската Серия А. Съботната програма в Калчото се открива от 16:00 часа с двубоя между Наполи и Фрозиноне. Домакините продължават да са най-близкият преследвач на лидера Ювентус, докато гостите пък имат едва един успех в първите си 14 мача от сезона. От 19:00 часа играят Каляри и Рома, а късният сблъсък от 21:30 часа противопоставя Лацио и Сампдория. 

В неделя пряко в ефира на MAX Sport 3 ще се излъчат още 4 мача. Сасуоло посреща Фиорентина от 13:30 часа, Удинезе играе с Аталанта от 16:00 часа, Дженоа е домакин на СПАЛ 19:00 часа, а кръгът се затваря с мача между Милан и Торино от 21:30 часа

UFC

Двубоят, който всички фенове на смесените бойни спортове очакват от много време – битката за титлата в категория перо между шампиона Макс Холоуей и претендента Брайън Ортега, ще стане реалност този уикенд. Двамата трябваше да се срещнат още през юли 2017 г. на UFC 226, но  здравословните проблеми на Холоуей наложиха отлагането на мача.   

Освен дългоочаквания централен сблъсък между двамата, зрителите на UFC 231 от Торонто ще се насладят и на още един двубой за колан – този за вакантната титла в категория муха при жените между Валентина Шевченко и бившия шампион в категория сламка Йоана Йонджейчек. UFC 231 ще може да се проследи пряко в неделя от 05:00 часа по MAX Sport 2.