Американският град Сан Диего може да сдобие с професионален футболен тим благодарение на група инвеститори, оглавявана от нападателя на Бешикташ и бивш играч на Уест Хям, Нюкасъл и Челси Демба Ба. Освен него в групировката са други играчи, известни от Висшата лига – Еден Азар, Йоан Кабай и Муса Соу.

Новият клуб ще се състезава в NASL (второто ниво на американския професионален футбол) от пролетта на 2018 година. 32-годишният Ба изрази увереност, че новият клуб ще се превърне в хит сред жителите на Сан Диего.

„Ако погледнете, в района на Сан Диего няма много професионални отбори и няма нито един футболен. Мислим, че това е един добър и развиващ се пазар и нашето начинание може да се превърне в успешно“, заяви Демба Ба

Името на клуба, емблемата и цветовете на екипите още не са избрани. Вече има планове за построяването на стадион с 10 000 места в района, където ще бъде разположена клубната база. До построяването на съоръжението, тимът ще играе на „Тореро Стейдиъм“ в района на Университета на Сан Диего.