Бившият селекционер на националния отбор на Испания и бивш наставник на Реал (Мадрид) - Висенте дел Боске, се изказа доста пренебрежително за играчите на Ливърпул преди предстоящия финал в Шампионската лига срещу тима на Зинедин Зидан.

Според него нито един от тях не би направил отбора на Реал (Мадрид) по-добър, в това число и нападателят Мохамед Салах, който реализира 32 гола във Висшата лига на Англия през този сезон.

"Реал Мадрид има чудесен състав и е най-добрият отбор в Европа в момента. Те трябва да потвърдят това в събота. Очаквам Реал да спечели с 4:1", каза 67-годишният Дел Боске, който като треньор изведе Реал до две титли в Испания и две в Шампионската лига.

"Като гледам играчите на Ливърпул, не смятам, че някой от тях би вдигнал класата на Реал, дори и Мохамед Салах. Гарет Бейл и Карим Бензема са много добри играчи. Бензема понякога има слаби периоди откъм реализиране, но той винаги дава всичко от себе си, а Кристиано Роналдо прави всички около себе си по-добри", каза още специалистът, извел Испания до световната и до европейската титла. Реал (Мадрид) и Ливърпул се изправят един срещу друг във финала на Шампионската лига в събота в украинската столица Киев.