Италия се измъчи при визитата си на Малта, но все пак спечели с минималното 1:0 в нашата група „H” на квалификациите за Евро 2016 във Франция. В герой за „скуадра адзура” се превърна дебютиралият Грациано Пеле (24).

В началото Пеле, както и героят от мача с Азербайджан Джорджо Киелини, удариха греди след изстрели с глава. Единственият гол за успеха на гостите бе дело на Грациано Пеле, който се разписа в 24-ата минута. Тогава Паскуале центрира от ъглов удар, Бонучи игра с глава, а вратарят Хог спаси, а при разбъркването Пеле реализира.

Три минути след гола домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Майкъл Мифсуд видя дирекетен червен картон за нарушение срещу Флоренци в средата на терена. „Скуадра адзура” пое пълния контрол върху мача, а в началото на втората част италианците записаха трета греда в актива си след удар на Антонио Кандрева.

В 73-ата минута и Бонучи видя червения цвят на картона, след като фаулира откъсващия се Шембри. Така и двата тима доиграха мача с по 10 души на терена. До края на мача италианците играха внимателно, а в добавеното време записаха и четвърта греда, дело на Себастиан Джовинко.

Така „адзурите” събраха пълен актив от 9 точки, но са втори в групата заради по-лошата си голова разлика от тази на Хърватия. Малта е на дъното без точков актив.

Малта - Италия 0:1
0:1 Грациано Пеле (24)
0.9zC.jpg