Уест Хям постигна убедителна победа с 3:0 над Саутхемптън в последния си домакински мач за сезона. Марко Арнаутович блесна с два гола - в 16-ата и 79-ата минути, а точен беше още и Раян Фредерикс в 72-ата. За "чуковете" това бе втори пореден успех след 1:0 над Тотнъм в миналия кръг.

Уест Хям е на 11-ата позиция във Висшата лига с 49 точки. Саутхемптън е 16-и с 38.

В същото време Кардиф допусна домакинска загуба с 2:3 от Кристъл Палас и изпадна от Висшата лига. Единственият минимален шанс пред домакините да се спасят беше да спечелят днес.

Лондончани поведоха в резултата чрез Уилфред Заха и асистенция на Андрос Таунзенд в 28-ата минута, но автогол на Мартин Кели изравни резултата само три минути след това. Батчуай отново изведе "орлите" напред в 39-ата минута, а Таунзенд направи резултата 1:3 с точен удар в 70-ата минута. В края на двубоя Боби Рийд върна едно попадение във вратата на Палас, но до изравнителен гол домакините така и не съумяха да стигнат.

Така Кардиф се присъедини към Фулъм и Хъдърсфилд, които по-рано изпаднаха от Висшата лига и от есента ще играят в Чемпиъншип.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019