Челси победи с 2:1 Барселона в дебюта на Антоан Гризман с екипа на каталунците. Контролата се игра в Япония, а лондончани стигнаха до успеха с попадения на Абрахам и Рос Баркли. За Барса точен бе Иван Ракитич. 

Гризман се появи в игра на почивката, но не се запомни с нищо. Жоржиньо пък бе близо до това да го контузи сериозно, но за щастие всичко се размина.

Барселона показа привичното си дълго владеене на топката, но груба грешка на Бускетс доведе до гол във вратата на испанския първенец. Номер 5 на каталунците задържа ненужно топката пред наказателното поле, допусна тя да му бъде отнета и Абрахам не сбърка сам срещу вратаря - 1:0 за Челси. 

Ернесто Валверде изцяло смени целия си състав след почивката, а доста смени направи и мениджърът на Челси Франк Лампард. 

Барселона отново бе по-деен, но отново гол падна в полза на Челси. В 81-ата минута Рос Баркли стреля добре в долния ъгъл и отбеляза за 2:0. Иван Ракитич показа класата си и с хубав удар праи топката във вратата на лондончани в заключителните секунди, с което оформи крайното 2:1 за Челси.

За Барса не играха Меси и Суарес, които още са в почивка.