Един от важните играчи на Маритимо Заинадин Жуниор е под въпрос за утрешния мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Ботев (Пловдив). 29-годишният национал на Мозамбик няма виза за България. Защитникът е трябвало вчера да си извади необходимия документ, но не е успял да замине за Лисабон заради силния вятър, който спря полетите на летището на остров Мадейра. Именно бурята не позволи и на целия тим на Маритимо да пристигне в португалската столица снощи. 

Резервен вариант за Заинадин беше тази сутрин, преди отлитането на отбора от Лисабон към Бургас, да уреди проблема. Според предварителната програмата Маритимо трябваше да излети за португалската столица в 7:00 часа местно време, откъдето да потегли за България. Очаква се съперникът на „канарчетата“ да кацне в Бургас около обяд.

"Лошото време ни попречи да пристигнем навреме в Лисабон, а отделно се оказа бариера за разрешаване на визовия проблем с Жуниор. Дано тези неща не окажат влияние върху играта ни в четвъртък", коментираха от Маритимо.

Ако мозамбикският национал не успее да си уреди виза за България, треньорът Даниел Рамош ще трябва да разположи в центъра на защитата Пабло Сантош, който да партнира на Маурисио. В последния момент в групата за мача с Ботев бяха включени Андре Телеш и Кристиано Гомеш. Както вече е известно, за битката в Бургас отпаднаха контузеният Фабио Чина, Коронаш, Евертон и Фабио Пачеко.