Рома разби Челси и записа класически успех с 3:0 в мач от Шампионската лига, но двамата герои за „вълците“ Стефан ел Шаарауи и Диего Пероти станаха обект на внимание за нещо различно от техните попадения.

След втория гол в мача, реализиран от Ел Шаарауи в 36-ата минута на мача, Пероти прекрачи границата на споделената радост от попадението. Вместо да прегърне своя съотборник, да му стисне ръката или да го потупа по гърба, аржентинецът бръкна в дупето на италианския национал.

Ел Шаарауи, известен като Фараона, обаче прие случката от забавната страна и не реагира остро на поведението на съотборника си, а двамата избухнаха в смях. Не е ясно дали действието на Пероти е част от някаква шега между него и италианеца с египетски корени или просто ръката на аржентинеца неволно се озова в такава интимна ситуация. Видеото вече обикаля и набира сила не само в Италия, но и в цяла Европа.

Бъркането с пръст отзад по време на радост и друг път се се случвала във футбола. Най-известният български пример беше по време на световното първенство в САЩ през 1994 година, когато при радостта след победата над Мексико след дузпи на 1/8-финалите пръстите на Илиян Киряков се оказаха в задните части на Красимир Балъков.
 

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА