Новият шампион на Южна Америка Бразилия отправи критики към един от най-добрите футболисти в света Лионел Меси. Само преди ден аржентинецът отказа да приеме бронзовия си медал от Копа Америка и обвини КОНМЕБОЛ в корупция и подкрепа към „селесао“ за спечелването на титлата.

„Човекът, когото считах за невероятен и извънземен, трябва да показва малко повече уважение. Трябва да се научи да разбира и приема загубите. Да бъде внимателен в подбора на думите си. Той хвърли огромна сянка върху величието си. Ние съвсем чисто спечелихме срещу Аржентина“, обяви бразилският селекционер Тите.

Критики към Лео Меси отправи и бившият му съотборник в Барселона Дани Алвес, който снощи триумфално вдигна шампионския трофей на Южна Америка в ролята си на капитан на „селесао“.

„Не съм съгласен с думите на Меси. Ние бяхме един тим от професионалисти, които се трудиха за този успех и борихме като отбор. Заслужено спечелихме Копа Америка. Не сме длъжни да обръщаме внимание на думите на другите, дори и те да са изречени от Меси“, заяви Дани Алвес.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„В Барселона и националния отбор на Аржентина не винаги нещата са се случвали по мед и масло за Лионел Меси, но никога не се е оплаквал от корупция. Той загуби и трябва да приеме това с уважение. Трябва да се научи да губи“, коментира защитникът на ПСЖ и Бразилия Маркиньос.

Дори селекционерът на загубилия финалист Перу Рикардо Гарека отправи критики към Меси. В същото време специалистът призна, че има оферта да поеме националния отбор на Аржентина.

„Меси е футболист с авторитет. Това не означава, че споделям мнението му. Много го уважавам като играч и личност. Винаги е бил много концентриран върху работата си на терена. Всеки има собствени мнение и не е длъжен да се съгласява с неговата позиция. Не вярвам, че акцентът трябва да е върху корупцията. Така излиза, че всички южноамериканци сме корумпирани. В Европа има доста положителни неща, които е добре да интегрираме в Южна Америка, но и ние имаме своите добри страни. Искам да защитя южноамериканския футбол. Когато се говори за корупция, трябва да се представят и доказателства“, обяви Гарека.