Българският нападател Валери Божинов призна, че интерес към него е проявявал гръцкия гранд Панатинайкос, но до сделка не се е стигнало. 31-годишният нападател иска да облече екипа на Паниониос, подчертавайки, че за него не са от значение парите.

"Паниониос е сред отборите от Топ 5 в класирането. Знам, че отборът е базиран в Атина, както и че преди време там работеше Владан Милиевич, който сега е в Цървена звезда. Помня много добре и стадиона на Паниониос, защото именно на него излязох с фланелката на младежкия национален отбор преди години, в мач срещу Гърция", сподели Божинов в интервю за gazzetta.gr.

"Това е един чудесно организиран отбор, който пасва на моя профил. Плюс това в момента не се интересувам от парите. Искам да играя, да показвам това, на което съм способен. Тренирам интензивно всеки ден. Имаше интерес и от страна на гранда Панатинайкос. Там обаче нещата не се получиха", добави българският нападател, който е вариант за „пантерите“, които търсят заместник на контузения Самед Йешил.

Както е известно, Валери Божинов е без отбор от октомври насам, когато разтрогна договора си с швейцарския Лозана. Наскоро пред него имаше вариант за трансфер в кипърския Анортозис, но до подписването на договор не се стигна.