Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис разкри, че работи по възможността да си купи клуб от Англия. Собственикът на италианския гранд е крайно разочарован от общината в Неапол, която не му позволява да купи стадион „Сан Паоло“, и заради това е готов да премести мачовете на неаполитанците от Шампионската лига в Бари, след като по-рано през годината купи акциите и на клуба от този град. Търпението на бизнесмена минава всякакви граници и той обмисля вариант да инвестира в клуб извън Италия.

„Работя по варианта да закупя друг клуб, най-вероятно от Англия. Това е процес в разработка”, сподели Де Лаурентис пред „Гадзета дело Спорт“.

„Управлението на подобен тип съоръжение е сериозен проблем за града. Хората от общината не правят нищо повече от това, за да го крепят да не падне”, продължи босът за стадиона в Неапол, който не е обновяван от световното първенство през 1990 година в Италия.

„Когато разбрах, че ПСЖ плаща по един милион годишно, за да наеме „Парк де Пренс“, тогава осъзнах колко назад в мисленето сме в сравнени с тях. С 47 хиляди седящи места те правят чист приход от билети около 100 милиона евро. Наполи не може да премине границата от 18 милиона евро, защото не ми се дава да направя никаква промяна по стадиона. Градът не прави нищо за „Сан Паоло“ от 1990 година. Има елементи, които се разпадат вече, а дори вътре хората ги вали. Това не е нормално”, продължи Де Лаурентис.

„Защо тогава градският съвет ми иска по 2 милиона на година за наем? Ако зависеше само от мен, щях да купя терен за две секунди и мигновено да построя нов стадион. Има обаче много пречки и в това. Търговските центрове не работят, може би ще трябва да предложим караоке”, завърши собственикът на тима от Неапол.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019