Една година измина, откакто Нико Ковач напусна Айнтрахт (Франкфурт) и изведе Байерн до дубъл в Германия. Куриозното е, че сега босът на шампионите Ули Хьонес разкри, че преди няколко години в радара му е бил наследникът на Ковач начело на „орлите“ Ади Хютер.

„Ади Хютер вече беше веднъж в радара ни, но тогава все още не беше известен и затова не можехме да го привлечем в Байерн. Сега той върши много добра работа във Франкфурт“, сподели Хьонес пред TZ.

Хютер пое Айнтрахт през миналото лято, след като в продължение на три години бе водил швейцарския шампион в последните два сезона Йънг Бойс. С тима от Франфурт той бе близо до финал в Лига Европа и го изведе до седмо място в крайното класиране на Бундеслигата.

Хьонес е убеден, че австрийският специалист генерално се справя добре. „Мисля, че основно всички тренират футболистите си добре. Когато обаче някой само философства върху тактиката, но играчите му не могат да спрат една топка, защото са се упражнявали твърде малко, всичко е безсмислено“, завършва президентът на Байерн.