Вратарят на Наполи Давид Оспина остава под лекарско наблюдение в болницата. Баща му Хернан обаче разкри, че състоянието на стража се подобрява, след като той колабира след тежък удар в главата в мача с Удинезе (4:2) от Серия „А“ в неделя.

Припомняме, че 30-годишният колумбиец, който играе в неаполитанците под наем от Арсенал, се завърна на терена с превръзки в областта на главата след удара с Игнасио Пусето в началото на мача. В края на първата част обаче Оспина припадна на терена и бе закаран с линейка в близката местна болница за прегледи.

,,Все още не съм разговарял със сина си, защото той е под интензивно лекарско наблюдение. Знам, че той е добре, защото жена ми е при него. Направиха му няколко медицински теста и прегледа. Националният отбор разговаря със специалист от Меделин, който да разбере повече за състоянието му и според него той ще е извън игра в следващите две седмици“, сподели бащата Хернан Оспина за неаполитанското радио CRC. Очаква се вратарят да се прибере у дома по-късно през деня.

Оспина има 94 мача за колумбийския  национален тим, но ще пропусне приятелските срещи срещу Япония на 22 март и Южна Корея четири дни по-късно.

Колумбиецът играе за Наполи под наем от Арсенал, но бъдещето му при „артилеристите“ е несигурно. До момента Оспина участва в 13 мача от Серия „А“ и изигра шестте срещи на неаполитанците в групите на Шампионската лига. Любопитното е, че на четвъртфиналите на Лига Европа може да се изправи срещу клуба, който държи състезателните му права, тъй като жребият противопостави Наполи и Арсенал.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019