Монако се похвали нов партньор. „Монегаските“ сключиха договор с една от най-големите компании за видео игри в световен мащаб. Огромен принос за успешния край на дългите преговори между двете страни има и един българин. Става въпрос за Стиван Танев, който е представител на лидера в електронните игри и е водил дейни разговори с хора от ръководството на „монегаските“.

„Преговорите наистина бяха дълги. Все пак говорим за голяма сделка с един от топ клубовете в Европа. Монако е клубът с най-добрия имидж във френското първенство. От ръководството търсеха силен партньор в сферата на видео игрите и се радвамe, че го откриха в нас. Принц Абер II, който е съсобственик на отбора, има също така силен афинитет към България. Убеден съм, че и това помогна при преговорите“, сподели Танев пред БЛИЦ СПОРТ.

Търговският директор на Монако Джули Фере Надал също изрази огромното си задоволство от сделката.

„Много сме щастливи, че започваме съвместна работа с такава компания. Сигурни сме, че новото партньорство ще укрепи позициите ни в сектора на игрите и е нова стъпка напред в развитието на eSports екипа“, казва шефът във френския клуб.

Очаква се в близките месеци още много други европейски клубове от топ първенствата да последват примера на Монако и да направят още по-тясна връзка между физическите и дигиталните спортове.