Бившият капитан на Байер (Леверкузен) Щефан Кислинг призна, че по време на активната си професионална кариера често не е изпълнявал индивидуалната програма, която му е била спускана за тренировки, като в някои случаи съпругата му го е спасявала.

“Никога не съм давал на 100 процента от себе си в тичанията от подготвителния период. Нито веднъж”, похвали се 34-годишният бивш немски национал в интервю за “Шпорт Билд”. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"На тебе ти дават един часовник, с който тичаш по време на индивидуалната работа в паузите. И този часовник записва абсолютно всичко. Но моята съпруга е много спортна натура. Тя тичаше няколко пъти вместо мен и то тя го правеше с ритъм като на треньор по лека атлетика. Почти каквито са моите специфики на тялото. Така че нито един път при преглеждането на записите на часовника лекарите и треньорите по физическа подготовка не хванаха някакъв дисбаланс или съмнения, че не съм аз”, разказа Кийслинг.

Бившият нападател прекрати кариерата си през миналото лято и в момента е помощник на спортния директор на Леверкузен Руди Фьолер.